Eden Foundation

Eden Foundation

Opgericht in 1985 in Zweden
Werkzaam in Tanout, Niger, sinds 1987

Direct zaaien


Direct gezaaide plant


Direct zaaien houdt in dat je een boom direct zaait in de grond op de plaats waar je de boom wilt laten groeien en zonder deze te water te geven. Dit is een andere methode dan een zaailing te laten opgroeien in een pot of een zak in een boomkwekerij, beschermd tegen felle zon of wind en deze later te verplanten naar de gewenste plek.

Hoewel de boom langzaam groeit, ontwikkelt een direct gezaaide boom vanaf het begin een uitgebreid wortelstelsel in de bodem, die hem in staat stelt het vocht te bereiken dat, lang nadat het regenseizoen voorbij is, nog in de grond aanwezig is.

Zaailingen die opgroeien in een kwekerij hebben wel een grotere plant bovengronds, maar het onvoldoende functionerende wortelstelsel maakt, dat ze de extreem lange droge periode niet kunnen overleven zonder irrigatie.

Direct zaaien is dan ook de enige haalbare oplossing voor onze boeren in de regio Tanout die geen druppel water kunnen missen.


Zaailing uit een boomkwekerij (in een pot of zak)

"Jullie moeten komen kijken naar de bomen en struiken die ik direct in mijn tuin heb gezaaid. Dankzij Eden hebben onze mannen weer bomen op hun akkers en verdienen wij, vrouwen, geld met de vruchten die zij voortbrengen. Dat geeft ons de mogelijkheid vele zaken te kopen voor onze gezinnen, zoals gierst, zout en specerijen."

- Mw. Lawali Hasan uit Wala

Hebt u interesse in ons werk?
Zou u betrokken willen raken?

Wordt Vriend van Eden en
help ons de bevolking van Niger een
beter leven te geven.

Uw hulp is nodig!